Sunday, March 11, 2012

Limon Jölesi

LİMON JÖLESİ

GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI

Yarım paket margarin (125 gram)

1 yumurta

3 kaşık nişasta

2 limon suyu ve kabuklarının rendesi

1.5 su bardağı şeker

3 bardak su.

1. Yumurta çırpılır. İki limon suyu ve kabuklarının rendesi, bir buçuk bardak şeker, üç kaşık nişasta ile iyice karıştırılır. Üç bardak su eklenir, tekrar karıştırılır.

2. Malzemeler soğuk iken tencere ateşe oturtulur. Ara vermeden karıştıra karıştıra pişirilir. Yağı konur, tekrar karıştırarak bir taşım daha kaynatılır, ocaktan indirilir, servis tabaklarına bölünür.

3. Üzerlerine dövülmüş badem, ceviz, fındık bunlardan her hangi birisinden serpilerek servis yapılır.
Ziyaret etmenizi onerdigimiz diger bir konu : food by friends give recipe

No comments:

Post a Comment