
Hafta sonuna hem yapımı basit hem de lezzetli bir ızgara tabağı ile girmeye ne dersiniz?Hem bayramda yediginiz tatlıların ,etlerin üzerine güzel bir alternatif olabilir bu tabak.En önemlisi köfteler beyaz etten oldugu için çokta hafif..10-15 dk.da hazırlayıp sofraya getirebilirsiniz,çocukların da bayılacağı bir tabak olacağına eminim,hele biraz da patates kızartması eklerseniz.Haydi mutfağa :))))
NOT,tavuk köfte tarifini daha önce yayınlamıştım ama sizi ordan oraya dolaştırmayayım,tarifi buraya da ekleyeyim.
TAVUK KÖFTE.
MALZEMELER
1 adet tavuk gögsü-yaklaşık 300 gr kadar-
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet sogan
2 diş sarmısak
2-3 kaşık galeta unu
tuz,baharatlar-kekik,kimyon,karabiber,kırmızıbiber
-1,5 çaykaşığı karbanot
3-4 kaşık zeytinyagı
YAPILIŞ
tavuk,ekmek içi,sogan ve sarmısagı dograyıcıya atarak kıyma haline getirin,içine diger malzemeleri ekleyin.En az yarım saat ,dilerseniz bir gün buzdolabında dinlendirin,dilediginiz gibi şekil verin.Teflon tavaya az miktar sıvıyağ ekleyin ve köftelerin her iki tarafını da kızartın,domates ve biber gibi sebzeleri de kızartarak birlikte servis yapın..AFİYET OLSUN..
No comments:
Post a Comment