Monday, February 27, 2012

Kuzu Kol Kızartma



Malzemeler

1 Adet kuzu kol

2 Yemek kaşığı sıvıyağ

1 Yemek kaşığı salça

1-2 Diş sarımsak

Tuz, karabiber, kekik

.Mutfak

Zorluk 2

Süre 45 dk.

Kaç Kişilik 6

Yöntem

Hazırlanışı

Yağ, tuz, karabiber, kekik, salça ve dövülmüş sarımsağı karıştırın.

Eti fırın tepsisine alıp üzerine hazırladığınız karışımı sürün.

Kalan sosu fırın tepsisine döküp, önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.

Pişme sırasında arada bir sosu kaşıkla alarak etin üzerine gezdirin.

Suyu azalmışsa etin üzerine biraz sıcak su dökebilirsiniz.

Etin üzeri kızarınca fırın ısısını azaltıp pişirmeye devam edin.

Fırını kapatıp 5-6 dakika sonra çıkartın.

Pilav eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

Kuzu Kol Kızartma yemek tarifleri

.

No comments:

Post a Comment