Monday, July 2, 2012

Fıstıklı veya Cevizli Baklava Tarifi






Cevizli FINDIKLI FISTIKLI BAKLAVA Tarifi.

Malzemeler

Hamuru için

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

3 yumurta

yarım çay bardağı sirke

tuz

aldığı kadar un

1 paket nişasta

400 gr ceviz

yarım paket margarin

250 gr tereyağı

Şerbeti için

1,5 Kilo şeker

1,5 litreden bir bardak fazla su













Tarifi.

Malzemeler

Hamuru için

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

3 yumurta

yarım çay bardağı sirke

tuz

aldığı kadar un

1 paket nişasta

400 gr ceviz

yarım paket margarin

250 gr tereyağı

Şerbeti için

1,5 Kilo şeker

1,5 litreden bir bardak fazla su tryemektarifleri

Hazırlanışı

Hamur malzemelerinden yumuşak bir hamur yoğurulur ve yarım saat dinlendirilir. cevizler rondodan geçirilir yapılan hamur dört parçaya bölünür ve her bir bezeden ceviz büyüklüğünde 15 beze çıkarılır. ceviz büyüklüğündeki bezeler üzerilerine nişasta dökülerek büyütülür. 15 beze üst üste konulur ve merdane yardımı ile tepsi büyüklüğünde tekrar büyütülür. üzeren ceviz içi serpilir ve diğer bezelere de aynı işlem uygulanır tüm bezeler bitince istenilen şekilde kesilir ve üzerine terayağı ve margarin eriterek dökülüp fırında pişirilir… Şerbet yaklaşık kısık ateşte bir saat kaynadıktan sonra sıcak olarak soğuk hamurun üzerinden dökülür… afiyet olsun

No comments:

Post a Comment