Tuesday, July 3, 2012

Göğüs Dolması yemeği tarifi
























 40 dk.    4 kişilik  








Malzemeler


1 Bütün tavuk göğsü

2 Çorba kaşığı sıvıyağ

250 gr ıspanak

1 Adet soğan

10 Adet mantar

Yarım çorba kaşığı un

1 Çorba kaşığı krema

1 Kahve fincanı su

1 Çorba kaşığı salça

Tuz, karabiber 











Hazırlanışı






  • Tavuk göğsünü ikiye bölün.






  • Keskin bir bıçakla geniş kısımlarını ortadan kesmeden açın.






  • Ispanağı temizleyin.






  • Soğan ve mantarı çok ince kıyın.






  • Sıvıyağda unu kavurun ve sebzeleri ekleyin.






  • Tuzu ve karabiberi ilave edip, soğumaya bırakın.






  • Sonra malzemeyi krema pompasına koyun.






  • Açılan yerden tavuk etlerini doldurun.






  • Üzerine salça sürüp, folyoya sarın ve tepsiye dizin.






  • Üzerine 1 kahve fincanı su ekleyin.






  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında et iyice yumuşayana dek pişirin.






  • Sonra folyoyu üzerinden çıkartın.






  • Dilimleyerek servis yapın.













Göğüs Dolması yemeği tarifi



No comments:

Post a Comment